Surfing i Costa Rica

Costa Rica kan sägas vara ett paradis för surfingintresserade. Man ges året om möjlighet att surfa i två olika världshav i cirka 27-gradigt vatten och på vågor som får den mest inbitne surfaren att salivera.

Surfing vid Drake Bay

 

Surfa i Costa Rica – Hela tiden

Costa Rica är inte som Sverige ett land med fyra årstider, det är i regel med våra mått mätt, vackert väder året om. Men sommaren säger man sträcker sig från december tills i april. Övriga månader är vågorna inte riktigt i samma klass och det kan förekomma regn, framförallt från maj till och med augusti. Men oavsett om du är proffs eller nybörjare så kommer du här att kunna njuta av både surfing och annat, året om. Är du nybörjare finns bra utbildning i form av surfskolor och surfcamps som man kan anmäla sig till. Det är aldrig försent att lära sig bemästra havets vilda vågor!

Bästa surfingen

Costa Rica är ansett som en av de bästa platserna i hela världen att surfa på. Vi tänkte räkna upp några av de bästa platserna att välja bland. Playa Jacó anses vara det mest vågsäkra stället i hela Costa Rica. Här finns gott om plats så du behöver inte oroa dig för att det ska vara alltför mycket folk som tar dina vågor här.

En lite mer svåråtkomlig plats som också är en riktig höjdare om man är lite mer erfaren är Witch’s Rock som ligger norr om Tamarindo. Hit kan du endast ta dig med båt. En annan plats som inte är för nybörjare är en plats som ligger vid Puerto Viejo de Talamanca-revet och heter Salsa Brava. Hit åker du bara om du är riktigt skicklig. En plats som dock alla surfare kan besöka är dock Playa Grande som är perfekt för dig som vill utveckla din surfing och bli duktigare.