Guldkorn

Av de som åker till Centralamerika är det Costa Rica de flesta besöker. Ungefär hälften kommer från USA men landet är även populärt hos europeiska turister.

Genom att det är så många turister där har turismen blivit ett av landet största näringsgrenar, något som också tydligt märks. Här finns aktiviteter, restauranger, hotell och annat som kan behövas i ett stort utbud. Det är bara att välja det som passar beroende på ekonomi och vad man är intresserad av.

Monteverde WaterfallEftersom naturen är en av landets mycket stora fördelar ska man definitivt inte åka hit och bara hålla sig på stranden en vecka.

De har även satsat hårt på ekoturism vilket gör att naturen bevaras på ett bra sätt trots att man utnyttjar den som en faktor att locka hit turister.

Manuel Antonio är en av de mindre nationalparkerna men även en av de mest populära att besöka. Här möter man sengångare, apor och andra djur bara man har tålamodet att vänta och vara tyst tillräckligt länge. En annan nationalpark går att hitta i nordliga Monteverde där man har möjligheten att vandra bland molnen, bjuda kolibri på socker från sockerautomaterna eller åka på hästsafari. Staden är visserligen mycket turistexploaterad men eftersom det stora fokuset ligger på naturen så är de mycket rädda om den. Skulle naturupplevelserna försvinna skulle stadens turism även göra det.

Längre söderut finns Corcovado. En nationalpark som är en klassisk djungel med palmer, lianer och en enorm mångfald av djurarter. Eftersom parken är avgränsad kostar det mer att vara här än i en öppen nationalpark. Men kostar det så får man också något extra.