Drömmen om den ultimata sportresan

 

För sportälskaren är sportresorna inte sällan en dröm som man inte delar med hela familjen. Fotbollsläktarna runt om i världen får stå tillbaka för badresor med hela familjen. Men tänk om det gick att lösa på ett smartare sätt? Syd- och central Amerika har några av de vackraste semesterorterna i hela värden samtidigt som det också är ett riktigt fotbolls-mecka.

Costa Rica har i princip allt som man kan önska av en riktig drömsemester. Himmelsk natur, vackra stränder, surfing, dykning, det är bara din fantasi som kan sätta gränserna. För fotbollsfantasten så kan den 1,5 timme långa direktflyget till Brasilien även lösa fotbollsdrömmarna. Varför inte lämna Costa Rica för ett par dagar i Brasilien medan familjen lever livets lyckliga dagar i paradiset? Inför en sportresa det kännas lite förvirrande, då finns det företag som har lång erfarenhet att luta sig mot. Köp en paketresa från exempelvis GO Sport Travel så slipper du tänka på mer än njutningen.

Slutligen kommer tre riktiga sevärdheter som du inte vill missa när du besöker Costa Rica. Den första är den rykande vulkanen Arenal där du kan utöva mängder av utomhusaktiviteter i anslutning till vulkanen, såsom att rida på hästar eller utforska grottor. Nästa råd är att verkligen passa på att njuta av två av landets viktigaste exportvaror, kaffe och choklad. Varför inte gå en guidad kaffe eller choklad tur med tillhörande provsmakning? Slutligen vill ni inte missa att uppleva Costa Ricas undervattensliv. De klara vattnen som omger Costa Rica har ett rikt djurliv bestående av bland annat delfiner, sköldpaddor, rockor och valar. Faktum är att det finns goda möjligheter att även få se hammarhajen på riktigt nära håll. Men vi kan också garantera dig att om du inte vill göra äventyr så kommer du att fullkomligt älska att bara slappna av och njuta av sol och bad och underbar natur.