Äventyr i Costa Rica

Costa Rica är en magisk plats av flera orsaker, för det första är det lycka som genomsyrar vistelsen i landet – landets befolkning har faktiskt blivit utsedda till världens lyckligaste folk. För det andra så finns det nästan obegränsat med spännande saker att uppleva.

Upplevelser

Ett äventyr kan betyda olika saker beroende på vem du frågar. Ett äventyr kan vara att spendera några dagar vid Arenalvulkanen på Costa Rica. En aktiv vulkan vars högsta krater är 3800 meter hög. Arenalvulkanen på kvällen är en syn som nog får de flesta att haja till.

I närheten av kratern finns ett så kallat termalbad. Den har beskrivits som en närmast surrealistisk hallucination. Där finns ett 20-tal bassänger där vattnet är varmt, här finns även vattenfall och bassänger med svalare vatten för lite avsvalkning i hettan. Utsikten här är fenomenal och, som sagt, något surrealistisk med den dånande vulkanen bara några kilometer bort.

Äventyr kan förstås även vara bara själv resan till en plats som Costa Rica, en plats där djur- och naturlivet inte motsvaras någon annanstans. Är man det minsta intresserad av djur och natur med dess olika arter och skapelser så har man mycket att skåda här. I landet som är betydligt mindre än Sverige finner man ändå 26 nationalparker att besöka (motsvarande siffra i Sverige är 29). Bland dessa är förstås besök i regnskogen något som rekommenderas.

Resa till Costa Rica

Att resa till Costa Rica tar ungefär 14 timmar och då är mellanlandning inkluderad (sen kan eventuell väntetid tillkomma). Ett exempel på en researrangör som anordnar resor till Costa Rica är Reseshopen.se. Där flyger man från Stockholm, via New York och till sist till San José. På länken till deras hemsida här ovan finner ni även mer information och fler exempel på vad en resa till Costa Rica kan innefatta.

Kom ihåg att om du reser till Costa Rica via USA så behöver du ansöka om ESTA, som är ett tillstånd för att berättigas inträde i USA.