Se och göra i Costa Rica

Costa Rica har mycket att erbjuda oavsett om man hellre ger sig ut i naturen eller stannar kvar i stadsmiljöerna. Här följer några förslag på populära aktiviteter man kan prova på.

 

Besöka en vulkan

För oss här i Sverige är vulkaner något väldigt främmande och exotiskt. Arenal är nog den mest kända vulkanen i Costa Rica och hade senast utbrott 2010. Just nu sover den dock och är därmed en populär turistdestination. Arenal är en del av Arenal Volcano National Park som täcker omkring 30 000 hektar och från toppen av vulkanen får man vacker utsikt över det omkringliggande området.

 

Vandra runt i San José

Costa Ricas huvudstad San José är ett fantastisk val för den som uppskattar latinamerikansk kultur och mat. Och detta kombinerat med att mycket av aktiviteterna i staden är relativt billiga och ibland till och med gratis kan man ta sig runt staden och försöka uppleva så mycket som möjligt utan att behöva tänka väldigt mycket på semesterkassan. För alla kaffeälskare kan San José erbjuda underbara smakupplevelser på många av staden caféer.

 

Ta en tur längst Tortugueros kanaler

På den karibiska kusten finns ytterligare en national park: Tortuguero National Park. Som består av många kanaler som går genom den vackra och vilda regnskogen. Det bästa sättet att uppleva dessa är genom en guidad båttur som är allt från en till fyra dagar lång.

 

Spela på ett casino

Spelverksamheten i Costa Rica kanske inte kan jämföras med en plats som Las Vegas, men det finns fortfarande en hel del av välja mellan även om man bara håller sig till huvudstaden San José. Här kan man hitta alla spel man förväntar sig kunna finna från roulette till blackjack. I Costa Rica spelar man dock även ett spel känt som Rummy, även kallat 21, som liknar black jack men är inte exakt likt.