Spännande aktiviteter i Costa Rica

Costa Rica är en perfekt plats för den äventyrslystne och kan bjuda på en mängd olika spännande aktiviteter. Här tipsar vi om ett par populära alternativ.  

Forsränning

Forsränning är något många har testat på och går ju att göra på många platser i världen. Men forsränning i Pacuarefloden bjuder även på fantastisk omkringliggande natur där bland annan sengångare och jaguarer vistas. Under högsäsongen för forsränning är Pacuarefloden helt klart en utmaning. Men vill man ha en liten lugnare upplevelse bättre lämpad för nybörjare är perioden november till april ett bättre alternativ.  

Dykning

Vattnet kring Costa Rica är helt fantastisk och under ytan finns det en helt annan värld att utforska. För att verkligen få den bästa möjliga upplevelsen bör man ta dykarcertifikat, vilket också är möjligt på plats. Om man vet med sig att man har problem med öronen kan man alltid få ett par personliga skydd gjorda innan man ger sig av.  

Rappellering

Rappellering är tekniken att ta sig ned från höga höjder med hjälp av rep. Och med Costa Ricas många vattenfall är detta ett perfekt ställe att prova på denna teknik. Denna upplevelse bjuder på otroliga vyer och adrenalinpumpande höjder.  

Linbana

Ett annat populärt sätt att uppleva natur från höga höjder är att åka linbana. Här blir man utrustad med en sele och ett par ordentliga handskar för att kunna bromsa. Sedan får man susa iväg genom djungeln och se den ovanifrån som aldrig förr.  

Surfing

Med vatten som håller en nästan konstant temperatur på 27 grader är förhållande i Costa Rica utmärkt för allt som har med havet att göra. Surfing är något som lockar många och en av de mest besökta platserna, Santa Teresa, får besökare från världen över. Vill man surfa i Costa Rica rekommenderas man besöka landet mellan december och april.