Besök Costa Rica i vinter

Många av oss drömmer väl om att resa till fjärran platser och upptäcka världens alla hörn. Men för oss nordbor kan den där längtan bli särskilt stark när vintermörkret börjar komma krypandes. Efter flera veckors mulna himlar och iskall blåst känns det frestande att ta sitt pick och pack och sticka till varmare breddgrader – åtminstone ett tag. Costa Rica är en plats där den paradisliknande drömbilden vi gärna föreställer oss blir verklighet.

costa rica

Med andra ord är Costa Rica det perfekta resmålet när du vill åka bort i vinter. På internet finns det dessutom sidor som samlar fördelaktiga erbjudanden med rabattkoder på hotels.com, en av de allra främsta hotellsöksajterna.

Mångfald mellan haven

Costa Rica är ett centralamerikanskt land som ligger mitt mellan Karibiska havet och Stilla havet. Sedan kolonialtiden är landets officiella språk spanska. Trots att ytan är begränsad finns här en otrolig mångfald inom djur- och växtriket. Ett besök i något av de 20 naturreservaten är nästan obligatoriskt. Men även du som hellre upplever naturen på ett ännu mer aktivt sätt kommer få ditt lystmäte. Costa Rica anses nämligen vara en av världens bästa surfingspots. Men även vad gäller lyxigare aspekter har landet en hel del att erbjuda.

Till exempel kan du bo på ett boutique-hotell som dessutom försetts med utmärkelser för hållbar turism. Efter naturupplevelserna kan man vilja varva med lite kultur. I huvudstaden San José ligger den berömda nationalteatern Teatro Nacional. Den slående vackra byggnaden är väl värd ett besök. Tvärs över gatan hittar du ett konstmuseum som ställer ut samtida costaricanska och centralamerikanska artister. Låter det som ett späckat dagsprogram? Oroa dig inte! Efter en stadig frukost på bönor och ris i form av landets nationalrätt, den så kallade ”målade tuppen” gallo pinto, orkar du nog upptäcka dessa och många fler av Costa Ricas skatter.