Den långa resan till Costa Rica

Att flyga till Costa Rica är inte direkt den kortaste flygturen man kan göra. Från Stockholm till San José utan mellanlandningar tar strax över 12 timmar och det gäller att veta hur man hanterar sådana långa resor.

 

Sova på planet

Att få en natts sömn på planet kan många gånger vara ett bra sätt att hantera långa flygturer. Men samtidigt behöver man tänka på när det är man landar och hur man påverkar sin dygnsrytm. Kommer man till exempel fram på kvällen vill man nog inte ha sovit sina åtta timmar på planet redan. Men även om det är lämpligt att sova är det många som har svårt att faktiskt somna. Det finns dock några tips man kan prova att följa.

 

Ta med underhållning

Det finns ofta en liten skärm på stolsryggen framför en under längre flygturer. Här har man möjlighet att titta på filmer och serier, men det kan fortfarande vara smart att ha med sin egen underhållning. Mobilen är ju ett många gånger ett perfekt underhållningsverktyg vi alltid har med oss. Men att kontinuerligt använda mobilen under en lång flygresa kan vara mer än batteriet klarar av. Då är det smart att ha med sig en powerbank för att ladda den under resans gång. Och det behöver inte vara en dyr heller.

 

Rätt kläder

När man flyger långt är det viktigt att vara bekväm. Finkläder är inte något man vill resa i. Klimatet ombord kan dock variera en hel del så det kan vara smart att klä sig i lager. På så sätt kan man fortfarande vara varm om det är kallt ombord och går temperaturen upp kan man alltid ta av sig ett lager. Ta gärna av skorna också då de har en tendens att svälla upp under flygresor.