Att boka en resa på nätet

Det har blivit betydligt enklare att boka en resa på nätet. Framförallt så kan du jämföra priser på en och samma resa från flera olika bolag på ett och samma ställe. Det är långt ifrån den tiden då man gick in på en resebyrå för att beställa sina flygbiljetter. Nu sitter du hemma i soffan och bekvämt letar upp den billigaste flygresan och bokar direkt i din dator, surfplatta eller mobil.

En av de senaste på marknaden är Avionero, en tjänst online där du skriver in var du vill flyga ifrån och var du vill åka. Skriv in den dag du vill flyga och när du planerar att åka hem. Du får förslag på flyg till och från din destination. Exempelvis så kan ett flyg tur och retur från Stockholm till Costa Rica kosta mellan 7000:- och 10.000:-, då vi sökte på dessa destinationer. Det finns också möjligheter att filtrera för att mer specifika önskemål.

När du känner dig nöjd med dina bokningar så väljer du det alternativ som passar dig bäst och bokar ditt flyg. Kan det bli enklare? När du ändå är på gång så kan du via hotellbokningssajter boka hotell under din vistelse dit du bokat flyg. Även här så har det blivit så mycket enklare att leta upp bra och billiga hotell. Trivago kanske du känner till sedan tidigare. Skriv in var du ska åka och du får upp förslag på olika boenden. Välj den tidsperiod du önskar och boka ditt hotell online.